SEURAKUNTA

Savonlinnan helluntaiseurakunta

Savonlinnan helluntaiseurakunta on olemassa, jotta Jeesuksen tunteminen lisääntyisi. Haluamme omalta osaltamme toimia kaupunkimme parhaaksi.

Seurakuntamme on perustettu v. 1920. Olemme osa Suomen helluntaiherätystä, johon seurakuntia kuuluu yli 200.

Savonlinnan helluntaiseurakunta toimii Savonlinnan lisäksi Enonkoskella, Rantasalmella ja Sulkavalla.

Seurakuntamme tilaisuuksiin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita! Seurakuntaamme kuuluu noin 300 jäsentä.

Mihin uskomme?

Seurakuntamme uskon pääkohtiin voit tutustua alla olevien kohtien kautta.

Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

Vietämme säännöllisesti Herran ehtoollista seurakuntakokouksissamme.
Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki Jeesukseen uskovat osallistumaan, myös vierailijat muista seurakunnista. Lapset voivat myös osallistua, kun heidän
vanhempansa kokevat lapsensa olevan siihen valmiita.

Kehotammekin kaikkia tutkimaan sydämensä Paavalin opetusten mukaan (1. Kor. 11:28).

Ehtoolliselle osallistumatonta aikuista tai lasta voidaan niin pyydettäessä siunata
ehtoollishetkessä.

Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.